I love spinach but I haven’t seen fresh spinach here. These days I really wanted have something spinach dish. So I went to the supermarket and got a box of frozen spinach mixed with gorgonzola. It was just discounted! Then I cooked this creamy tomato and spinach pasta with my inspiration. It was great! So I’ll take a note of this quick recipe.
- Bring a large pot of water to boil over high heat. Add the pasta and salt, then cook until al dente. Slice garlic, mushroom, and onion.
- While waiting for the pasta to cook, bring a pan then add garlic and pour olive oil. Saute garlic until become golden and have a good aroma, add onion and mushroom and stir it well. Pour 2 or 3 tablespoons of white wine (It is like flambe but with no flame.) and then add a cup of tomato passata. Add frozen spinach with gorgonzola and pour a half cup of the cooking water from the pot. Simmer 5 to 7 minutes until frozen spinach with gorgonzola is warmed well. Add a pinch of salt.
- When the pasta is al dente, drain and toss with the sauce to coat.
Guten appetit!!
あるようで案外見かけない、生のほうれん草。
ここ最近、もやもやっとほうれん草が食べたいなぁと思い続けていて、それと同時にレシピもぼんやり思い描いていました。今日、立ち寄ったスーパーで冷凍のほうれん草を発見!ほうれん草だけの商品に加えて、チーズやクリーム?と混ぜたタイプの商品も数多く並んでいます。そこで、今回は特価品でもある(笑)、ゴルゴンゾーラ混ぜのほうれん草を購入してみました。
そんな、ゴルゴンゾーラ混ぜほうれん草から着想を得て、ほうれん草のクリーミートマトソースを作ってみました。(この際とことん「ほうれん草」にしよう!と思い、麺もほうれん草入り。)
想像通りに美味しくできて、食べ終わると自然と笑みがこぼれました。ちょっと嬉しい!!
This sounds so good.
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